Stijlvol je huis verbouwen

Ben je van plan om binnenkort je huis te gaan verbouwen, dan zal je veel voorbereidingen moeten treffen en verschillende dingen organiseren om de verbouwing goed te kunnen verlopen. Daarnaast zit er ook een leuk proces, bijvoorbeeld de inrichting en de stijl die je wilt gebruiken in je (nieuwe) verbouwde huis. In deze blog nemen we je mee hoe jij soepel door de verbouwing heen kan komen en welke stijlen je kan gebruiken in je nieuwe huis.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geld ook voor een verbouwing. Juist bij een verbouwing is het slim om je goed voor te bereiden. In deze voorbereiding wil je zoveel mogelijk regelen zodat de verbouwing zelf soepel verloopt. Maak een plan waarin je bijvoorbeeld neerzet wat je allemaal moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan al het sloopafval dat je krijgt tijdens het slopen van muren, of andere dingen in je huis. Je kan online gemakkelijk een grofvuil container huren zodat je dit niet zelf hoeft weg te brengen en je hebt direct genoeg ruimte voor al je afval. Het verschilt per soort afval wat voor container je nodig hebt. Een puincontainer is vaak geschikt voor zwaarder geschut bij verbouwen.

Doe inspiratie op

Voordat je gaat verbouwen wil je natuurlijk een plannetje hebben hoe je huis er uiteindelijk eruit komt te zien. Het is slim om ver van te voren alvast wast inspiratie op te doen. Dit kan je gemakkelijk doen door bijvoorbeeld via Pinterest plaatjes te zoeken. Online is ontzettend veel te vinden. Daarnaast is het slim om te kijken naar vrienden en familie in huis. Vaak wanneer je bepaalde ideeën terug ziet in een fysieke omgeving kom je er pas echt achter hoe het staat. Je kan dit ook doen door bijvoorbeeld een 3D programma te gebruiken waarin je je hele huis kan inrichten.

Maak een goede planning

Een planning is van groot belang wanneer je gaat verbouwen. Niet alleen voor jezelf is het fijn om te weten wat wanneer plaats vind maar ook voor anderen is het handig om te weten. Wanneer je meerdere partijen inhuurt (aannemers en bijvoorbeeld container bedrijven) dan is het slim om iedereen inzicht te geven. Daarnaast raden wij aan om altijd ruim te plannen. Er zijn verschillende dingen die invloed kunnen hebben op je planning. Denk bijvoorbeeld een late levering van spullen of een vertraging in het slopen vanwege een onvoorziene leiding. Daarom is het slim om wat tijd tussen de verschillende fases op te nemen.

Geef een reactie