Op stedentrip voor de designs

Europa is een bolwerk van indrukwekkende kunst, architectuur en nog veel meer. Ergens is dat ook niet zo gek. Uiteraard kent Azië en Afrika een langere geschiedenis, maar Europa kent wel degelijk wat pareltjes. Neem bijvoorbeeld Griekenland of Italië. Persoonlijk ben ik een groot fan van de Griekse Oudheid. De designs van de creaties uit die tijd doen mij altijd versteld staan. Daarom ga ik ook maar al te graag op een stedentrip om de voor mij nog onbekende pareltjes te bewonderen. Het begon ooit met een stedentrip Athene. Ik leg je vandaag in mijn blog uit hoe dat lange weekend in de Griekse hoofdstad mijn leven behoorlijk veranderd heeft.

De bakermat van de beschaving

Wanneer je een beetje gek bent op geschiedenis zoals ik, dan hoef ik je natuurlijk niets te vertellen over Athene en Griekenland. Het hedendaagse Europa heeft heel simpel gezegd veel te danken aan de oude Grieken. Van de beginselen van de democratie tot aan prachtige designs en kunstwerken. Zoals je al een beetje aanvoelt, ben ik echt dol op geschiedenis. Toen ik voor mijn eindexamen een stedentrip mocht uitzoeken toen ik 18 was, was de keuze dus vanzelfsprekend snel gemaakt. Ik twijfelde alleen een tel of ik misschien naar Rome wilde. Uiteindelijk ging ik toch voor een stedentrip Athene. Samen met mijn moeder hadden we de stedentrip samengesteld en geboekt. Mijn onvergetelijke avontuur in Athene, ofwel de bakermat van de beschaving, kon dan eindelijk beginnen!

Voorbereiding versus het echte werk

Uiteraard had ik mezelf behoorlijk voorbereid. Ik had een (ouderwetse) kaart gekocht van de Griekse hoofdstad. Vervolgens had ik diverse iconische omcirkeld waar ik koste wat kost naar toe wilde gaan. De vakantie duurde immers maar 4 dagen en 3 nachten dus ik wilde het optimale uit mijn stedentrip Athene halen. Eenmaal daar is er echter weinig terecht gekomen van mijn nauwkeurig uitgestippelde planning. Er was namelijk te veel om te bewonderen. Om de haverklap waren we ergens beland waar ik nog nooit van gehoord had. Daar keken we onze ogen uit naar de indrukwekkende designs, de bouwkundige hoogstandjes en de spraakmakende kunst. Ondanks dat mijn schema volledig overboord was gegooid, heb ik nog steeds de tijd van mijn leven gehad.

Opgaan in het moment

Hoe komt dat? Omdat ik samen met mijn moeder simpelweg opging in het moment. Elke ochtend gingen we gewoon lopen. Zodra we honger kregen, gingen we op zoek naar een eettentje voor een welverdiend ontbijtje. Tijdens het ontbijt bespraken we de dingen die we die dag op z’n minst wilde doen. Zo was het wel een doel (en droom) van mij om het Akropolis van Athene te bezoeken tijdens de stedentrip. Dus dat hebben we ook wel echt gedaan. Tijdens deze bijzondere stedentrip Athene heb ik mezelf veel beter leren kennen. In plaats van alles tot op de minuut te plannen, kwam ik tot de ontdekking dat ik het prettiger vind om gewoon op te gaan in het moment. Ook heb ik een nieuwe kant van mijn moeder leren kennen. Al die aspecten samen zorgen er uiteindelijk voor dat het zo’n bijzondere reis was. 

Heb jij ook zo’n unieke ervaring? Zo ja, wat? Ik hoor het graag!

Geef een reactie