Kluizen zijn nog steeds relevant

Je zou misschien kunnen denken dat, in deze digitale tijden, kluizen een ding uit het verleden zijn. Maar niets is minder waar. Een kluis voor je wisselgeld is nog steeds handig wanneer je een winkel hebt. En dan heb ik het niet over een grote, vastgezette kluis, nee, over een kleine kluis die je gemakkelijk mee kunt nemen naar de bank of naar huis. Maar kluizen hebben meer toepassingen. Je kunt er ook je belangrijke papieren in bewaren als je bijvoorbeeld een administratiekantoor hebt.

Bewaar het veilig in de kluis

Iedereen heeft spullen waar hij (of zij) extra zuinig op is. Dat kan variëren van de babyfoto's, trouwfoto's en het trouwboekje tot USB-sticks met belangrijke informatie. Kluizen zijn dan ook nog steeds niet weg te denken uit ons leven. Een kluis kan verschillende functies hebben. Zo weet je, bij consequent gebruik van je kluis, altijd waar je je paspoort hebt gelaten. Maar ook je bijzondere, soms dure sieraden kun je er veilig in bewaren. Je kunt de kluis gebruiken voor wat jij maar wilt. Het is wel van belang om hier goed over na te denken. En om, bij privégebruik, je familie de code te geven (of de sleutel), voor het geval er iets met jou gebeurt.

Zet je kluizen vast of wil je ze mee kunnen nemen?

Een kluis is over het algemeen een zwaar ding. Je tilt 'm niet zomaar op om 'm even achter in de auto te zetten. En dat is natuurlijk precies de bedoeling. Inbrekers zullen kostbare tijd verliezen door te proberen je kluis open te maken zodat ze er niet mee hoeven te zeulen. Toch kan een iets lichtere kluis ook handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je marktkoopman of -vrouw bent. Je zet de kluis dan onder de kraam zodat je niet teveel contant geld in je kassa hoeft te hebben. Aan het eind van de dag zet je de kluis zó in de auto.

Een vaste kluis is ook handig

Wanneer een kluis goed is vastgemaakt aan de constructie van je huis of je bedrijf, dan weet je zeker dat 'ie geen kant op gaat. Wanneer je dan ook nog kiest voor een kluis die dienst kan doen als brandkast, dan weet je zeker dat je belangrijke papieren en andere zaken zelfs bij brand onaangetast blijven. Dat geeft toch een veilig gevoel. Natuurlijk moet je er voor zorgen dat er ook nog iemand anders, behalve jij, de code van de kluis weet. Maar strooi daar niet te scheutig mee. Mensen zijn best te vertrouwen, maar tot op zekere hoogte.

Geef een reactie