warme deken

Koud hè?!!

Al bijna de hele zomer zie ik er tegen op: het moment dat het echter steeds kouder wordt in ons land. Ook probeer ik me er elk jaar beter tegen te wapenen. Dat lijkt stukje bij beetje beter te lukken. Daarom wil ik graag deze onmisbare tips met jullie delen zodat ik niet de enige ben die er (hopelijk) warmpjes bij zit deze winter.

Nieuwste tips

Op dit moment heb ik een paar tips die ik zelf ook nog naar net gebruik. Op dit moment heb ik me namelijk vooral gericht op het warm krijgen in bed. Er is namelijk niet altijd iemand die je kan gebruiken als persoonlijke kachel. Daarom heb ik als eerste besloten een extra deken te kopen. Dan bedoel ik niet een extra dekbed maar echt zo’n wollen deken voor over je dekbed. Dat zorgt er voor dat je het wat warmer hebt in bed. Tegenwoordig zijn er hele mooi wollen dekens op de markt in verschillende kleuren. Het staat dus ook nog eens heel mooi in de slaapkamer.

Daarnaast giet ik nu elke avond warm water in een kruik. Die leg ik een paar minuten voor ik ga slapen alvast in bed zodat het niet steenkoud aanvoelt als ik er in stap. Meestal leg ik hem bij mijn voeteneinde neer. Als ik dan ga slapen, houdt ik hem lekker in mijn armen. Werkt als een tierelier! Er zijn mensen die elektrische dekens gebruiken in bed. Zelf ben ik daar niet echt een voorstander van. Het kost best wat stroom en ik ben altijd bang dat ze in de fik vliegen (ook al is die kans niet zo groot omdat ze na een bepaalde tijd vanzelf uitschakelen heb ik begrepen). Wat mij betreft moet je gewoon doen waar je jezelf het meest prettig bij voelt.

Oudere tips

Elk jaar krijg je er eigenlijk nieuwe tips en hacks bij. De meeste tips zijn eigenlijk heel logisch maar ik zal er toch even een paar noemen. Zorg bijvoorbeeld dat je je warm aan hebt gekleed voor je naar buiten gaat. Werk daarbij met laagjes. Zorg dat je op tijd naar de wc gaat zodat je het niet koud krijgt. Beweeg genoeg en eet gezond zijn ook veel gehoorde tips (die eigenlijk toch al het hele jaar door gelden). Zorg verder dat je genoeg slaap krijgt, hier kan je het namelijk ook koud van krijgen.

Heb jij nog goede tips? Deel ze dan hieronder!

Geef een reactie