infrarood verwarming

Infrarood verwarming

De verwarming van de toekomst. Tegenwoordig heerst er een hysterie omtrent duurzaamheid. De huizen die nu worden gebouwd zijn vaak volledig gebaseerd op groene stroom en helemaal duurzaam. Maar ook over een paar jaar moeten de al gebouwde huizen ook duurzaam zijn. Investeren dus! Kies voor een goede verwarming, isolatie en stroom. Kies daarom ook voor een infrarood verwarming wanneer u een nieuwe verwarming gaat inbouwen, in plaats van een cv-ketel.

Waarom moeten we van de cv-ketel af

In Nederland worden er nog steeds cv-ketels gekocht om oude en kapotte ketels te vervangen. De verkoopcijfers van deze ketels liggen nog steeds veel hoger dan de duurzamere opties die er op de markt zijn. De mensen in Nederland moeten allemaal voor 2050 van het gas af zijn en dus van de cv-ketel af zijn. De reden hiervoor is omdat anders Nederland de klimaatdoelstellingen die we hebben niet halen. In 2030 wordt zelfs de Groningse gaskraan gesloten zodat we dichter bij die doelen komen. Reden om alternatieven voor uw cv-ketel te zoeken dus. Dit hoeft u niet te doen wanneer u nog een perfect werkende ketel heeft, maar denk wanneer die stukgaat goed over de toekomst na en de regels waaraan we ons dan moeten houden.

Wat is een infrarood verwarming

Een infrarood verwarming loopt op stroom in plaats van op gas. Wanneer u van plan bent om op groene stroom over te stappen is dit een goede optie voor u, zo wordt uw huis direct een stuk duurzamer. Een infrarood verwarming is een stralingsverwarming die niet schadelijke infraroodstralen afzendt de ruimte in die u verwarmd wil hebben. Deze stralen die de verwarming afgeeft voelen net als de stralingswarmte van de zon, het geeft dus direct een warm gevoel. De stralingswarmte wordt opgenomen door meubels, wanden en de vloer die deze warme opslaan en afgeven aan de lucht in de ruimte.

De werking van infrarood

De infrarood verwarming kunt u aansluiten als hoofdverwarming, maar is ook geschikt voor een plaatselijke of tijdelijke verwarming. De werking van de stralingen gaat als hetzelfde natuurkundige principe als de straling van de zon, de verwarming geeft zo elektromagnetische golven af. Wanneer deze stralen zoals hierboven beschreven is objecten aanraken, worden ze omgezet in warmte. Waar u met een infrarood verwarming wel rekening mee moet houden is met de stoffen aanwezig in de ruimte en met de luchtweerstand. Dit komt doordat deze verwarming met golven werkt in plaats van met luchtstromingen.

Geef een reactie