Je schilderijen en tekeningen verkopen

Veel creatieve mensen hebben tekenen of schilderen als hobby. Wanneer je dit jarenlang doet zul je een expertise opbouwen en prachtige dingen kunnen creëren? Als je constant complimenten krijgt van je familie en vrienden dat je mooie dingen creëert en mensen vragen of ze je tekeningen of schilderijen mogen hebben voor in huis, dan kun je erover na gaan denken om je kunstwerken te verkopen. Maar hoe doe je dit precies? Mensen zijn vaak zeer sceptisch over een carrière als kunstenaar. Er zou g een geld in zitten en onmogelijk zijn om er een stabiel leven uit op te bouwen. Toch is dit niet persé waar. Door de komst van het internet en online webwinkels zijn er steeds meer mogelijkheden voor om je eigen creaties te verkopen. In dit artikel bespreken we tips en tricks om succesvol je tekeningen en schilderijen verkopen.

Prijs en publiek

Kunst is natuurlijk iets heel persoonlijks en er is moeilijk een specifiek prijspunt op te zetten. Er is kunst die bijna voor niets wordt verkocht en kunst die ontzettend duur is. De prijs hangt niet altijd af van de kwaliteit. Natuurlijk moet je kunst maken die van kwalitatief niveau is en die mensen graag op de muur willen hangen. Maar het is ook een kwestie van de juiste mensen vinden. Als je probeert een netwerk te bouwen en je schilderijen bij wat rijkere klandizie weet te krijgen dan kun je ook je schilderijen voor een goede prijs verkopen.

Online webwinkel opzetten

Natuurlijk is het goed mogelijk om via een galerij of via kennissen je kunst te verkopen maar je laat wel mogelijkheden liggen als je geen gebruik maakt van het internet. Je kunt via sociale media je kunst promoten en een webwinkel opzetten. Op deze manier heb je plotseling wereldwijd publiek voor je kunst. Je zult dan mogelijk wel je kunst naar specifieke plekken ter wereld moeten opsturen. Hiervoor kun je kartonnen kokers inkopen zodat je kunst veilig wordt verstuurd. Neem natuurlijk wel de prijs van verzenden mee in je verkoopprijs.

Foto’s inclusief interieur

Het is één ding om foto’s van je kunst online te zetten maar nog beter om foto’s te plaatsen waar de kunst al is opgehangen in een mooie woonkamer met design interieur. Op deze manier kun je potentiële verkopers alvast laten visualiseren hoe je kunst eruit zal zien in hun woning. Een carrière als zelfstandig kunstenaar is best een uitdaging maar wel zeker een mogelijkheid.

Geef een reactie