De optimale badkamer inrichten

Bij een verbouwing komt veel kijken. Naast de nieuwe structuur van het huis, moeten de kamers opnieuw ingericht worden. Niet alleen moet er nieuw meubilair komen, je moet ook nog eens rekening houden met de leidingen en elektra. Met name de aansluitingspunten van bijvoorbeeld water is een ding wanneer je opnieuw de badkamer moet inrichten. En wanneer je toch gaat verbouwen, zijn er een aantal dingen die niet kunnen ontbreken om de optimale badkamer in te richten.

Wastafel

De wastafel staat eigenlijk centraal in de badkamer. Niet alleen zul je de wasbakken het meest gebruiken, je hebt er ook aansluitingspunten voor nodig. Zeker wanneer je een groot gezin hebt met maar een badkamer, zal het altijd gedoe zijn bij de wastafel. Daarom is een dubbele wastafel altijd handig om te hebben. Als kind maakte ik altijd ruzie met mijn broertje tijdens het tandenpoetsen, omdat we een wastafel moesten delen en tegelijk naar bed moesten. Een dubbele wastafel is daarom zeer handig voor een gezin met kinderen. Maar ook als je geen kinderen hebt, en gewoon samenwoont, is een dubbele wastafel fijn. Want als je al samenwoont, hoef je niet de hele dag bij elkaar op de lip te zitten. Een dubbele wastafel kan dan net even wat extra ruimte geven. Dan krijg je geen frustraties wanneer de een moet scheren terwijl de ander de make-up wil doen bijvoorbeeld. 

Regendouche

Een ander ding dat enorm fijn is om te hebben in de badkamer, is een regendouche. Een regendouche heeft voordelen ten opzichte van een normale douchekop. Een normale douchekop zit vast aan de wand, en heeft vaak maar een kleine straal. De straal zal daarom nooit je hele lichaam raken, wat enorm vervelend kan zijn. Een regendouche zit vast aan het plafond, en heeft een groter oppervlak. Het water valt dus van boven op je, en raakt je hele lichaam. Het lijkt inderdaad alsof je in een regenbui staat, alleen dan fijner natuurlijk met warm water. 

Afzuiging

Afzuiging is enorm belangrijk in een badkamer. Hoewel een raam openzetten wel helpt, zal nooit alle stoom van de douche door het raam kunnen ontsnappen. Afzuiging is nodig om te zorgen dat niet de hele badkamer onder de stoom zit, en dat de stoom sneller kan ontsnappen. Dit is beter voor de lucht in de badkamer, en dus ook voor jouw zelf. Een raam helpt natuurlijk ook voor frisse lucht, maar is niet altijd prettig. Bijvoorbeeld in de winter. Wanneer je net uit een warme douche komt, wil je niet meteen in de koude lucht stappen omdat het raam openstaat. Afzuiging is dan veel fijner, wel frissere lucht, maar geen extreme kou.

Geef een reactie