Van een donker naar een licht huis

Van een donker of grauw huis wordt niemand vrolijk. Het huis heeft een minder gezellige uitstraling en lijkt bovendien ook kleiner. Nu is het heel makkelijk om te beginnen met slopen en extra ramen te plaatsen. Hier zit wel een flinke kostenpost aan en geeft veel rotzooi. In dit artikel geef ik jou tips om een donker en depressief huis om te toveren tot een licht en vrolijk huis. Dit zonder een extreem grote uitgaven en klustips die jij zelf kan uitvoeren. 

Begin met verven 

Door muren, kozijnen, deuren en het plafond wit te verven creëer je meer licht in het huis. Dit komt omdat wit wordt geassocieerd met licht. Verder past witte verf bij bijna ieder interieur, de kleur wit is trendloos, het laat andere kleuren stralen en de structuur van het interieur komt goed tot zijn recht. Bedenk wel goed dat er verschillende kleuren wit zijn. Kies voor een glanzende witte kleur om het lichtste effect te creëren. 

Plaats plafondlampen

Plafondlampen vormen een van de grootste lichtbronnen in ieder huis. Deze lampen zijn verkrijgbaar voor bijna iedere kamer in je huis. Verder worden ze aangeboden in vele soorten en maten zodat er voor ieder wat wils is. Door het plaatsen van een dimmer kan deze grote lichtbron voor iedere situatie de juiste sfeer creëren.

Hang lichtdoorlatende gordijnen op

De meeste mensen hebben donkere gordijnen, die geen licht door laten. Deze gordijnen creëer een knus gevoel, maar houden veel licht tegen. Wanneer jij van een donker huis een licht huis wilt maken is het verstandig om hier afscheid van te nemen. Kies juist voor lichtdoorlatende gordijnen. Deze gordijnen hangen meer naar de zijkant en laten zo net iets meer licht door. Een kleine tip is om deze niet in je slaapkamer op te hangen. Niet iedereen wilt natuurlijk voor zijn wekker wakker worden. 

Zet spiegels neer

Dit is de makkelijkste tip om uit te voeren. Het simpelweg neerzetten van spiegels kan veel schelen. Door een spiegel strategisch tegenover een raam te zetten wordt het zonlicht gereflecteerd. Naast het reflecteren van het licht lijkt de kamer ook nog groter door de spiegels. Zo sla jij twee vliegen in één klap. 

Aan de slag

Hierboven staan vier tips die makkelijk en snel uitvoerbaar zijn. Van een donker huis een licht huis maken is slecht een kwestie van dagen. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag, je zal blij zijn met het resultaat.

Geef een reactie