Zonder vakantieplannen inpakken, hoe moet dat?

Een paar maanden geleden boekte ik mijn zomervakantie. Heerlijk een poosje naar de Griekse zon, nergens aan hoeven denken, alleen maar genieten. Met dat idee in gedachte boekte ik een vlucht en verblijfplaats en verder helemaal niets. Ik ben een echte regelneef en heb normaal mijn vakanties zo vol zitten met plannen dat ik na de vakantie wel aan vakantie toe ben. Natuurlijk had ik van tevoren wel even gekeken of deze bestemming voldeed aan mijn eisen van zon, zee en ontspanning en daar stopte mijn voorbereiding eigenlijk. Persoonlijk vond ik het wat spannend om op deze manier op vakantie te gaan terwijl dat heel normaal is. Ik keek er enorm naar uit en begon op tijd met inpakken. Maar wat pak je eigenlijk in als je helemaal niet weet wat je gaat doen?

Op alles voorbereid

Toen ik de koffer van de zolder had gehaald en helemaal had afgestoft, besefte ik pas dat ik helemaal niet wist hoe ik die ruimte ging vullen. Als ik wist wat ik ging doen, kon ik immers bedenken wat ik allemaal mee moest nemen. Ga je wandelen? Dan pak je goede schoenen in. Ben je van plan om uitvoerig het nachtleven te gaan verkennen? Dan kan een extra pot haargel niet ontbreken. Misschien is dat heel Nederlands, om op alles voorbereid te willen zijn, maar ik wil niet ter plekke allemaal dingen moeten aanschaffen die ik gewoon heb. Dan kom je thuis en zit je met twee van alles.

Even nadenken

Maar terwijl ik zo voor mijn nog lege koffer zat, bedacht ik me dat in ieder geval een bepaalde blouse mee wilde, voor uiteten bijvoorbeeld. En toen ik de blouse opgevouwen in de koffer legde, wist ik wat ik in moest pakken. Ik had niets gepland. Ik wilde compleet ontspannen kunnen genieten van de zon en de zee. Dus ik moest spullen inpakken waarin ik dát kon doen. Ik pakte een paar broeken in die lekker zaten. Wat shirts die me een zomers gevoel gaven. De tofste sneakers voor een avond uit en twee gave zwembroeken en ga zo maar door. Ten slotte legde ik mijn zonnebril boven op mijn inmiddels volle en dichte koffer en bedacht me dat ik nu toch echt niet kon wachten tot het ging beginnen. Ik had de komende weken keuze uit de lekkerst zittende kleren uit mijn kast en hoefde me geen zorgen te maken over wat ik wanneer en waarvoor aan moest. Inpakken zonder plan kan dus best. De vakantie mocht meteen beginnen.

Geef een reactie