De luxe steden van Zwitserland

Bergsport en Luxe

Zwitserland staat natuurlijk voornamelijk bekend als een land van bergen. Daarbij komt natuurlijk bergsport kijken. In de winter zijn de skigebieden van Zwitserland altijd volledig vol en helaas zijn ook de kosten voor een wintersportvakantie in Zwitserland de afgelopen jaren flink toegenomen. In de zomer bestaat de bergsport vooral uit bergwandelingen en de vele klimmers die zich op grote hoogten en gevaarlijke wanden wagen om pieken te bereiken. Wanneer we aan deze bergsport denken, denken we natuurlijk aan zweet, inspanning, modder en vuil. Maar Zwitserland heeft ook een andere kant.

Namelijk een aantal prachtige steden die door de rijkdom van Zwitserland qua luxe steden zoals Monaco evenaren. Je kunt dus ook een luxe vakantie naar Zwitserland boeken om de steden te bekijken en in prachtige hotels verblijven terwijl je overdag de architectuur van de steden bekijkt en cocktails op terrasjes drinkt.

Genève

Een van deze steden is natuurlijk Genève. Genève ligt in het Franssprekende gedeelte van Zwitserland en heeft dan ook de Franse flair en schoonheid. Er zijn vele verschillende dingen te doen in Genève. Zo is er de ‘Jet d’Eau’ een prachtige fontein in het midden van het meer van Genève. De fontein is meer dan 140 meter hoog en is daarom moeilijk te missen wanneer je over de ‘Pont du Mont Blanc’ brug loopt. Een brug genaamd naar de hoogste berg van Europa die in Frankrijk ligt.

Shoppen

Mocht je willen gaan shoppen dan kun je het beste naar de ‘Rue du Marche’ in het oude gedeelte van de stad. Je kunt hier niet alleen heerlijk shoppen maar de oude gebouwen zijn sowieso ook prachtig om naar te kijken. Mocht je op zoek zijn naar nieuwe schoenen dan is het merk Waldlaeufer aan te raden. Dit traditionele Zwitserse merk maakt al 50 jaar prachtige sandalen en schoenen die zowel luxe en elegant zijn maar ook lekker zitten en tegen een stootje kunnen. De ideale schoen dus voor een avond stappen in Genève.

Een andere stad die genoemd mag worden is Zermatt. Dit stadje ligt midden in de bergen en is daarom meer gelinkt aan de wintersport maar desondanks is het een van de mooiste stadjes van Zwitserland met ook een gigantische hoeveelheid luxe. Dit heeft voornamelijk te maken met de ligging aan de voet van de mooiste berg van Zwitserland, namelijk de Matterhorn. Deze berg met zijn iconische punt ligt los van alle andere bergen en is daarom perfect voor ansichtkaarten. Je kunt een luxueuze vakantie in Zermatt boeken zonder aan bergsport te hoeven deelnemen.

Geef een reactie