Vrouwelijk zijn kan op zoveel manieren: kledingtips!

Steeds meer vrouwen zijn op een vernieuwendere manier bezig met hun uiterlijk. Het schoonheidsideaal is aan het veranderen. De klassieke poster met het slanke model begint behoort steeds meer tot het verleden. Desondanks dat is er nog steeds een schoonheidsideaal waar veel vrouwen zich toe proberen te verhouden. Niet per definitie heel slank, maar wel een denkbeeld waarbij er gevoeld moet worden dat ieder lichaam er mag zijn. Dit is niet altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral met kleding kan dit lastig gaan. Mee willen gaan met de trend maar ook rekening houden met je figuur is een van de meest confronterende dingen die kunnen gebeuren.

Hoge taille

Maar om de vrouwen met deze moeite wat te helpen zijn er een hoop kledingtips die hierbij zouden kunnen helpen. Kleding die in zekere zin vormen benadrukt en niet laat zijn wat volgens jou de gebreken zijn. Een jonge vrouw die niet trots is op haar heupen zal deze ook niet snel tonen. Wat wel duidelijk is, is dat steeds meer trends binnen de mode ook gebiruikt worden door vrouwen met een volslanke maat. Een benaming waar nog veel over gezegd moet en kan worden, maar ook iets waar je je heel bewust van kan zijn. Een manier om juist deze vormen te benadrukken is een hoge taille bij bijvoorbeeld een spijkerbroek.

Korset

Een kledingstuk dat zoveel jaren geleden is uitgevonden maar nooit echt iets gezien heeft dat onderdeel van deze maatschappij mocht zijn. Er zijn vast een hoop mensen die deze beslissing niet graag willen herbeleven. Zo’n kledingstuk is een korzer. Een vrouw kon door de grond gaan wanneer dit kledingstuk bij haar werd bevestigd maar anderzijds zou ze niet meer het geluk ervaren dan andere zussen en familie leden wel hebben gedaan. En dat idee leeft nog steeds. Als je als vrouw een korset om hebt, kan het bevrijdend voelen om te kunnen doen wat je wilt

Te koop

Het enige wat vervelend is, is dat plus size kleding nog steeds niet vanzelfsprekend is terwijl dat het wel zou moeten zijn, gezien het gros van de vrouwen volgens het standaard een maatje te veel heeft. Die gedachtegang heeft een zowel positief als negatief effect. Zeker met plus size kleding, daar zou meer reclame over gemaakt kunnen worden. Misschien is het juist heel leuk als het voor leerlingen nog vicieuzere cirkel is dan voor ons! En na deze maanden, lukt het om een beetje bij te komen weer? Ik hoop het in ieder geval voor zich.

Geef een antwoord