Verantwoorde vakantie? Het lukt met deze tips

Hou jij ook zo van vakantie net als wij, maar ben je je wel bewust van de vervuiling die je hiermee kunt veroorzaken? Wil je net zo ecologisch verantwoord op vakantie als je normaal leeft? Lees dan deze tips voor een verantwoorde vakantie!

Skip het vliegtuig

We weten inmiddels wel dat vliegen enorm slecht is voor het milieu. De kerosine die een vliegtuig uitstoot draagt bij aan het broeikaseffect, wat we natuurlijk al jaren proberen te beperken. Vooral korte vluchten zijn erg belastend voor het milieu. Heb je daarom de optie om met de trein te gaan, omdat je bijvoorbeeld binnen Europa wilt reizen? Dan moet je dit absoluut doen! De trein duurt misschien langer, maar je reis is flexibeler en je kunt ook genieten van al het moois om je heen.

Ritten delen

Ben je genoodzaakt om te vliegen, en heb je vervoer nodig naar Schiphol? Deel een taxi Leiden Schiphol met een ander die ook naar schiphol moet vanaf Leiden! Bij LTC Taxi deel je makkelijk en voordelig een rit met maximaal 4 personen. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook in het verbruik van de auto. Win-win dus!

Let op de natuur

Hou je van de natuur en wil je op je vakantie mooie wandeltochten gaan maken, of bakken op de mooiste stranden? Dit is natuurlijk precies waarvoor een vakantie gemaakt is, maar hou wel rekening met de kwetsbare natuur op je bestemming! Zorg ervoor dat je absoluut geen afval achterlaat en ruim alles op voordat je vertrekt. Ga je een snorkeltocht maken? Pas alstjeblieft op met het koraal dat je tegenkomt, dit is enorm kwetsbaar. Dit geldt ook voor wilde dieren die je eventueel tegenkomt, blijf er voor hun en je eigen veiligheid vanaf!  Ook de ‘dierentuinen’  die het mogelijk maken om bijvoorbeeld op een olifant te rijden, of om te knuffelen met kleine tijgertjes zijn niet onschuldig. Vraag jezelf eens af waarom dit in Nederland bijvorbeeld niet mogelijk is? Omdat dit volkomen onnatuurlijk is, en niet goed is voor de dieren. Wil je toch heel graag een tour doen met dieren? Kijk dan naar een lokale dierenopvang of diervriendelijke organisatie.

Kies voor lokale tour organisators

Vaak boek je een reis bij een grote organisatie, deze regelen het hotel en de vlucht of bieden combi pakketten aan waarin alles geregeld wordt. Dit geldt ook voor tours, terwijl het beter is om deze bij een lokale organisatie te boeken. Op deze manier weet je zeker dat je de lokale bevolking direct steunt!

Geef een reactie