Onze woonkamerverbouwing tips

Wanneer je al een poosje in een huis woont, is het onvermijdelijk: de sleur. Op een gegeven moment komen we allemaal op dat punt dat we wel weer eens iets nieuws willen. Maar om nou gelijk te verhuizen, nee zover zijn we nu ook weer niet. Dit kan nog weleens voor een dilemma zorgen. Wat moet je als je iets anders met het huis wilt maar je thuis voelt op de plek waar je woont? Het antwoord is heel simpel: verbouwen. Je hoeft niet meteen het hele huis te doen, enkel de kamer waar je veel tijd doorbrengt, zorgt al voor een wereld aan verschil. Pak bijvoorbeeld eens die woonkamer aan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Toen ik de woonkamer bij ons thuis ging verbouwen, naar aanleiding van het precieze gevoel wat ik hiervoor benoemde, heb ik eerst alle woontijdschriften in huis gehaald die ik kon vinden. Ook zette ik een bord op via Pinterest en verzamelde zo foto’s, artikelen en andere vormen van inspiratie. Al snel ontstond er een patroon. Ik houd van pastelkleuren en ben ook niet bang voor zwart. Verder wist ik al dat ik voor een natuurlijke hint ging met materialen als bijvoorbeeld hout.

Hergebruiken en recyclen

Wij wilden enkel de woonkamer verbouwen omdat we daar de meeste tijd doorbrachten en dus iets nieuws wilden. Als het aan mij lag, hadden we ook meteen de keuken en de badkamer aangepakt. Maar daar was het budget er simpelweg niet voor. We kozen daarom om onze eigen meubels als het ware te recyclen. Niet alles maar wel een groot deel. Ik vond een nieuwe bestemming voor oude fotolijstjes en verfde onze boekenkast in een blauwgrijze kleur. Onze bank hielden we, maar we haalden nieuwe sierkussens voor op de bank. Zo maakten we keuzes en combinaties van nieuwe spullen en dingen die we al hadden.

Teken de ruimte

Als ik zeg teken de ruimte dan bedoel ik niet dat je een A4’tje moet pakken en hier je huis op moet krabbelen. Ik heb het eigenlijk over de ruimte als geheel, de vloer, de muren, ramen en deuren. Hoe ziet het eruit en past wat jij in je hoofd hebt bij wat er beschikbaar is. Mijn houten vloer wens kwam uit en past heel mooi in ons oude huis met donkere houten balken. We kozen voor een visgraat vloer omdat we dat patroon mooi vonden en het zowat afweek van de saaie naast elkaar liggende planken waar we al jaren tegenaan keken.

Met deze tips kom je geheid verder in jouw zoektocht naar het perfecte huis. En als je er al zit dan zie je dat een fris uiterlijk zo geregeld is.

Geef een reactie