elektrische fiets

Hoe ik tegenwoordig met een noodvaart naar werk ga

Fietsplan

Mijn werkgever biedt sinds kort een fietsplan aan. Dit is een kort gezegd een regeling voor het woon-werkverkeer waarbij je, in plaats van reiskostenvergoeding, een fiets kan krijgen om naar werk te komen. Aangezien ik redelijk dichtbij mijn werk woon heb ik hier even over nagedacht. Uiteindelijk leek het me toch niet ideaal: ik vind elke dag 7 kilometer heen en terug best aan de maat, en het kost flink wat tijd. Mijn werkgever opperde toen om een elektronische fiets te nemen. Deze kunnen hard, kosten weinig energie en zien er ook nog eens leuk uit. Ik heb het even berekend en ben met de e-bike ongeveer net zo snel op werk als met de auto in de drukte van de stad. Daarnaast kan ik met de e-bike ook rond normale spitstijden vertrekken, en dat hoef ik met de auto niet te proberen. Ik ben om, ik ga een e-bike uitzoeken!

Zoektocht

Nou, dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk is het belangrijk dat een fiets lekker fietst, maar het oog wil ook wat. Het budget wat er door mijn werkgever is weggezet is gelukkig vrij ruim, maar dat maakt het kiezen ook wat lastiger. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de fietsen van Stella. Stella heeft een ruime collectie e-bikes waar je, naast veel opties qua grootte, motorsterkte en accuplaats, ook terecht kan voor een hip design. Zo hebben ze, in tegenstelling tot menig andere fietsverkoper, een ruim onderscheid tussen mannen- en vrouwenfietsen. Vaak maken bedrijven alleen uniseksfietsen. Echt een gemiste kans. Gelukkig ziet Stella dit ook zo en als kers op de fietstaart bieden zij ook nog exemplaren met een lage instap. Bij de meeste fietsen ligt de accu achterop onder de bagagedrager. Dat vind ik zelf verfijnder om te zien dan op het frame.

Mooi zwart

Na een top drie te hebben gemaakt werd het tijd voor een testritje. Uiteindelijk zat er niet heel veel verschil in de drie qua comfort. Ik ben daarom puur op mijn voorkeur voor design afgegaan. Het is een zwarte geworden met een vrij stevig frame, echt zo een stadsfiets. Door zijn bruine wielen en bruine mandje voorop is hij helemaal makkelijk te herkennen en voor mij ideaal in gebruik: zo kan namelijk ook mijn hondje voorin als we ergens heengaan. De accu gaat lang mee en is niet zo prominent aanwezig door zijn plekje onder de bagagedrager. Zeker als ik mijn tas er op heb ziet eigenlijk niemand dat het een E-bike is. Verklaart wel de jaloerze blikken als ik met een noodvaart langs kom sjezen. Ik ben er blij mee!

Geef een reactie