spaanplaat

Handgemaakte meubels maken is een aanrader!

Creatief

Zoals jullie met enige regelmaat langs zien komen op mijn blogs, ben ik redelijk creatief ingesteld. Ik vind het heel leuk om zelf spullen te ontwerpen, zoals armbandjes of tegeltjes voor de muur. Dit is al vanaf kleins af aan: zolang ik me kan herinneren maakte ik kralenkettinkjes voor mijn moeder. Ik tekende er op los, en drukte als tiener mijn eigen shirts. Ik was op school ook het beste in vakken als CKV, tekenen en handarbeid. Hoewel ik hier nooit een echte carrière van heb gemaakt, vind ik het nog steeds leuk om zelf te ontwerpen. Ik maak met name cadeautjes voor mensen als ze jarig zijn, maar ben onderhand een dagje minder gaan werken om me echt op mijn eigen creativiteit te kunnen focussen. Daarom heb ik nu een nieuwe weg gekozen: ik ben begonnen met het ontwerpen van mijn eigen meubels!

Natuurlijke materialen

Natuurlijk moeten er ook mensen zijn die de meubels werkelijk willen hebben, het past niet allemaal in mijn huis. Daarom huur ik sinds kort een oude werkplaats waar ik mezelf kan vermaken met nieuwe knutsels. Op het moment ben ik bezig met het maken van tafels en stoelen waarbij ik zo dicht mogelijk bij de natuur probeer te blijven. Ik maak dus gebruik van middelen als hout en riet en wil zo min mogelijk plastic gebruiken. Ook probeer ik materialen zo goed mogelijk te recyclen. Het zou toch prachtig zijn om nieuwe meubels te kunnen maken zonder dat dit de natuur verder beschadigd? Dat is in ieder geval wel mijn doel. Tot nu toe heb ik nog weinig kunnen verkopen, maar we hebben ons eigen interieur vast gevuld. Zo heb ik onder meer mijn eigen eetkamerstoelen, hangstoelen én eettafel gemaakt.

Hout

Ik vind ze zelf echt beeldschoon. Ze zijn met name gemaakt van spaanplaat. Spaanplaat is een samengeperste plank gemaakt van houtsnippers en hars. Harstikke natuurlijk dus, zo blijf ik dicht bij waar ik voor sta. Door de spaanplaat goed af te lakken heb ik nu een mooie, strakke tafel staan. Voor de stoelen was dit wat lastiger, maar heb ik voor het frame hetzelfde materiaal toegepast. Ik ben van plan er nog meer te maken als er animo voor is. Ken of ben jij dus iemand die een mooie, nieuwe, handgemaakte tafel zoekt van een beginnend ontwerper? Of wil je leren hoe ik dit heb gedaan? Laat dan even een berichtje achter, het lijkt me namelijk geweldig om jou van een nieuwe, originele tafel te voorzien.

Geef een reactie