Je hebt geen designerkleding nodig om er prachtig uit te zien!

Sommige mensen denken dat je enkel met designerkleding er mooi en chic uit kunt zien. Maar dit is absoluut niet waar! Ook door kleding te dragen die niet zo belachelijk duur is en gelijk je hele spaarrekening leegtrekt kun je er hartstikke mooi en chic uitzien. Het is juist hartstikke zonde om zoveel geld uit te geven aan designerkleding, als er nog zoveel andere leuke merken bestaan! Wil je weten op welke dingen je beter kunt letten bij het kopen van kleding dan enkel het merk? Lees deze blog en dan beloof ik dat je door het opvolgen van mijn tips er super chic uitziet, ondanks dat je geen merkkleding draagt. 

Materiaal 

Allereerst kun je letten op het materiaal waarvan de kleding die je koopt gemaakt is. Dit kan heel veel uitmaken voor hoe de kleding valt, hoe ‘goedkoop’ de kleding eruit ziet en hoe lang de kleding meegaat. Een voorbeeld van een stof die heel mooi soepel valt, waardoor kleding er gelijk veel chiquer uitziet, is travelstof. Deze dunne, luchtige en zachte stretchstof zit enorm lekker maar ziet er ook super chic uit! Bij de webshop Je M’appelle hebben ze bijvoorbeeld prachtige items van travelstof zoals deze ‘jurk travelstof blauw’ of, als je niet van blauw houdt, een andere ‘jurk travelstof’. Dit is dus een voorbeeld van iets waar je op kunt letten als je er chic uit wil zien maar niet al je spaargeld wil uitgeven aan merkkleding! 

Duur maar geen merk 

Daarnaast zijn er ook veel kledingwinkels die duurdere kleding verkopen dan de grote winkelketens zoals H&M en Zara, maar die niet zo duur zijn als merken zoals Gucci en Chanel. Het is zeker de moeite waard om eens opzoek te gaan naar dat soort winkels. Over het algemeen is deze kleding namelijk ook van betere kwaliteit. Allereerst natuurlijk door, zoals ik hierboven al zei, het materiaal waarvan de kleding gemaakt is. Maar daarnaast ook op allerlei andere vlakken, zoals ritsen en stiksels die netjes afgewerkt zijn, knopen die niet verkleuren, enzovoort! Winkels waarbij je bijvoorbeeld zou kunnen kijken zijn We Are Labels of Bijenkorf (als je de écht dure merken vermijdt). 

Draag je steentje bij

Tot slot zou je ook nog op zoek kunnen gaan naar winkels of merken die duurzaamheid en ethische verantwoording centraal hebben staan. Doordat deze winkels/merken dit centraal hebben staan werken zij ook vaak met goede stoffen en materialen, gaat de kleding lang mee en… Je draagt ook nog je steentje bij aan de maatschappij! Als je dus investeert in een paar mooie, chique maar duurzame items dan zul je ook sneller een luxe uitstraling hebben. Hoewel je dus niet eens een merk draagt!

Geef een antwoord