De juiste zakelijke rekening kiezen

Wie ondernemer wil worden, doet er goed aan om een zakelijke rekening te openen. Een zakelijke rekening zorgt voor overzicht voor jou en je boekhouder en ziet er professioneel uit voor je klanten. Bovendien is met een zakelijke rekening de scheiding tussen je privé betaalstromen en zakelijke betaalstromen superduidelijk, waardoor je geen administratiefoutjes maakt. Het is dus een belangrijke stap voor elke ondernemer om te maken. Bij heel veel banken in Nederland kun je een zakelijke rekening openen, maar hoe weet je zeker dat je de juiste kiest? In dit blog geef ik je een paar tips!

Goedkoopste rekeningen

Is het voor jou belangrijk dat je niet veel (of geen) geld kwijt bent aan je zakelijke rekening? Bij Zzp Daily worden de goedkoopste rekeningen van dit moment met elkaar vergeleken. De goedkoopste zakelijke rekening kun je openen bij N26 Business. Deze zakelijke rekening is volledig gratis en daarmee de goedkoopste. Let op: bij deze bank kun je niet betalen met ideal. Dit is voor veel mensen een nadeel. Kijk bij het kiezen van een rekening tussen deze lijst en vergelijk de verschillende prijzen met elkaar.

Beste rekeningen

Bij Zzp Daily onderzoeken ze elk jaar ook wat de beste zakelijke bank is op dat moment. Knab zakelijk heeft dit jaar gewonnen. Deze bank kost als je net begint 3 euro per maand en de eerste 1.000 transacties per jaar zijn gratis. Ook kun je makkelijk bij je rekening via de Knab App, betaal je een vast bedrag en kun je gemakkelijk een rekening openen. Deze bank krijgt bij Zzp Daily 5 sterren en 71% van de zzp’ers kiest ervoor om hier een rekening te openen. 

Milieubewust

Vind jij het belangrijk dat je een zakelijke rekening opent bij een bank die milieubewust is? Bunq EasyGreen Business is heel erg populair bij duurzame zzp’ers. Deze bank plant namelijk een boom bij bij iedere 100 euro die jij uitgeeft. Op die manier wordt jouw geld ethisch geïnvesteerd en weet je zeker dat het goed terecht komt. Een ander groot voordeel aan deze bank is dat het de hoogste rente heeft. Deze rente wordt maandelijks uitbetaald, in plaats van jaarlijks.

Grote uitgaven

Maak jij met jouw bedrijf veel grote uitgaven? Dan is misschien N27 Business Metal een goede optie voor jou. Je krijgt bij deze bank namelijk een 0,1% cashback op al je uitgaven. Wanneer je dus grote uitgaven maakt, krijg je redelijk wat geld terug. Dat kun je weer investeren in jouw bedrijf!

Geef een antwoord