Balenciaga

Design yourself met designmerk Balenciaga

Als er een merk is voor de stijlvolle en design-bewust man is het wel Balenciaga. De kleding en accessoires van het merk stralen klasse en fashion uit, zonder overdreven te zijn. Wie deze kleding wil dragen moet wel even wat dieper in zijn of haar portemonnee kijken. Niet alles van het merk is even betaalbaar! Ondanks dat vind ik het een supertof merk en wil jullie er dan ook graag meer over vertellen! In deze blog vertel ik wat over de geschiedenis van het merk, en welke items de beste keuze zijn voor de doorsnee man! Veel leesplezier!

Het merk Balenciaga en haar visie op de wereld

Het merk Balenciaga is al een eeuw oud! Oprichter Cristobal Balenciaga opende zijn eerste boetiek in San Sebastian, Spanje in 1917. Hij werd al snel een erkende designer, en zelfs het Spaanse koningshuis droeg zijn ontwerpen. Toen de Spaanse burgeroorlog uitbrak, verhuisde hij naar Parijs. Daar had hij bijna direct grote successen. Inmiddels is zijn merk uitgegroeid tot een van de bekendste modehuizen van de wereld. Wereldberoemde designers die we vandaag kennen zijn in de leer geweest bij Balenciaga! Denk aan Oscar de la Renta en Hubert de Givenchy. In 1968 sloot Balenciaga de deuren. In 1986 kreeg Jacques Bogart de rechten voor het huis, en opende met een nieuwe lijn. Sindsdien is het merk weer in haar oude glorie hersteld. Zo mochten ze ontwerpen voor het Franse team van de Zomerspelen van 1992, en de grootste wereldsterren droegen en dragen de kleding. Inmiddels is het merk voornamelijk gevestigd in Amerika, en dat is te zien aan de wat stoerdere ontwerpen. Het chique Parijs is wat weg, en de kleding en schoenen zijn meer aantrekkelijk voor een breder publiek dan ervoor.

De items van het merk die ik aan raadt

Een van de eerste items die ik aan zou raden om van Balenciaga te kopen zijn hun schoenen. Of je nou op zoek bent naar zakelijke herenschoenen, of naar toffe, eigenzinnige sneakers, het merk heeft het allemaal. De kwaliteit van de schoenen is namelijk uitstekend, en ze zullen dan ook lang mooi blijven en ook in stijl! Hun schoenen zijn in ieder geval items waar je een goede investering mee doet. Daarnaast hebben ze ook hele mooie designer jassen. Met die jassen zie je er eigentijds uit, zonder schreeuwerig op te vallen! Ook zijn ze vanzelfsprekend natuurlijk van mega kwaliteit: investeren dus! Hoe je het ook wendt of keert, met items van Balenciaga zie je er uit als een echte designer.

Geef een reactie